Champions League: Brussels „Anderlecht” – Panevėžio „Ekranas” (5:0) 2012.08.01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aštuoni Pirmosios Armados nariai vėlų pirmadienio vakarą mikroautobusu išvyko į Belgiją. Po varginančios ir ilgos kelionės jie pagaliau pasiekė viešbutį, kurio realybė skyrėsi nuo to, kas jiems buvo žadėta – vietoje ,,free parking“ atsirado stovėjimo vieta už 25 EUR ir vietoje 8 miegamų vietų buvo 14, tačiau panevėžiečiai nepasimetė ir vėliau tose miegamose vietose kitą dieną apnakvydino kitus 6 savo bendraminčius, atvykusius iš Anglijos .

Pailsėję jie susitvarkė problemą su mikroautobuso stovėjimo vieta, nuvyko atsiimti bilietų iš komandos atstovų ir pasitiko kitus narius, atvykusius iš Anglijos. Susirinko visi 14 asmenų.

Susiruošę patraukė centro link aplankyti vietinių įžymybių bei tradiciškai paragauti alaus viename iš kabakų. Viename miesto parkelių, kuriame panevėžiečiai stabtelėjo alaus, sulaukė dėmesio ir iš praeivių su „Anderlecht” atributika, pilna „casual” apranga nuo kojų iki galvos bei vietinių „chaliavcikų” ir narkomanų. Po nedidelio emocijų protrūkio su vietiniais lietuviai nusprendė, kad jau laikas keliauti stadiono link, nors dar buvo likusios trys valandos iki rungtynių. Nusileidę į metro stotį susitiko porelę lietuvių, kurie išgirdo apie tądien vyksiančią kovą ir patraukė kartu su panevėžiečiais stadiono link.

Atvykę į jiems reikalingą stotelę, išvydo apie 25 pareigūnus, eilute išsirikiavusius tiesiai ties jų vagonu. Belipančius iš vagono Pirmosios Armados narius iškart sulaipino atgal ir nuvežė į sekančią stotelę, kur juos pasitiko kiek mažesnė pareigūnų grupelė, tačiau su keliais mikroautobusais bei motociklais. Policija neleido jiems niekur keliauti į šoną, bet gamtinius reikalus atlikti bei alkoholį vartoti leido tokiose vietose, kur tikriausiai patys paprastai to nedarytų.
Atvykusius į stadioną juos įleido į svečių sirgalių tribūnos prieangį. Plotas – kokiems 4000 žmonių, biotualetai ir neribota laisvė deginti fajerius ir vartoti alkoholį. Kadangi dar buvo likusios dvi valandos iki varžybų, panavėžiečiai išsiprašė iki parduotuvės įsigyti vaisvandenių. Atsigaivinus atvyko VST mikroautobusai, iš jų išlipę pareigūnai išsirikiavo eilute ir visus lietuvius išpurtė nuo galvos iki kojų – jokio vandens ar kitų nealkoholinių gėrimų jiems įsinešti neleido.

Po patikros visi patraukė tribūnos link, kur išsikabino vėliavas ir pasiruošė rungtynėms. Sektorius – per du stadiono aukštus, o lietuviams teko antras aukštas, kuriame be jų dar prisijungė apie 15 lietuvių, gyvenančių Belgijoje. Tiesa, atvykus kitiems lietuviams bei keliems vokiečiams paaiškėjo, jog jiems buvo pasakyta, kad bilietų į sektorių nebėra, tačiau gavo bilietų į „Anderlecht’o” sirgalių tribūnas.

Bilietų kainos – tikrai padorios: 10, 15 eurų. Pačiame stadione akį patraukė aukšta aikštės kokybė bei dvi tribūnos po 250-300 asmenų skirtingose stadiono vietose. Už „Ekrano” fanus atsakinga apsaugos darbuotoja paaiškino, jog viena iš grupuočių yra dešiniųjų pažiūrų, kiti – ,,true supporters“ – nekeliantys problemų. Pirmieji vėliavų gausumu nelabai pasižymėjo – jokių banerių, mojuojamų vėliavų ar pirotechnikos iš jų neteko matyti, bet girdėjosi tiek vieni, tiek ir kiti, abiejų grupuočių dainos sutapdavo kartas nuo karto ir tuomet prie jų prisijungdavo visas stadionas. Iš panevėžiečių pusės palaikymas buvo kuriamas visą mačą be didesnių pasikartojimų ar pauzių.

Kėlinio pabaigoje, po trečio praleisto įvarčio, įvyko incidentas su apsauga dėl užlipimo ant kėdės, piršto parodymo bei spyrio į apsauginę sienelę tarp svečių ir namų sirgalių. Iš visų pusių subėgo apie 10 civiliai apsirengusių apsauginių su policijos kortelėmis ant diržų. Įvykus susistumdymui netrukus į sektorių atvyko dar 10 pareigūnų bei apie 40 su šalmais ir skydais „robokopų”.

Apsaugos vadas paskelbė ultimatumą: arba panevėžiečiai gina savus konfliktą keliančius tauriųjų gėrimų kiek padauginusius narius ir policija visus sumuša ir išsiveža į nuovadą, o vėliavas palieka kabėti sektoriuje niekieno neprižiūrimas, arba panevėžiečiai patys geruoju atiduoda policijos „globon” tris savo narius. Vėliavų palikti Pirmajai Armadai tikrai nesinorėjo, tad jie pasirinko antrą variantą ir komadą liko palaikyti 11 asmenų.

Po varžybų didžioji dalis žaidėjų atėjo padėkoti už palaikymą, o lietuviams buvo liepta palaukti tribūnoje ir po visko jie buvo išlydėti iki metro, kuris turėjo nugabenti juos iki viešbučio. Visa kelionė vyko su apsauga ir jiems leido laisvai vartoti alkoholį, netoli viešbučio viena iš pareigūnių paklausė, ar panevėžiečiams nereikalingos prostitutės, alkoholis. Taip pat ji patarė iš viešbučio niekur neiti vidury nakties. Tačiau Pirmoji Armada atsisakė apsaugos darbuotojos siūlymo ir susikūrė savo vakarinę programą.

Ryte nubudę visi patraukė namų link: kas – į Angliją, kas – į Lietuvą. Mikroautobuso kompanija kelionės metu ištęsėjo išvakarėse duotą pažadą aplankyti žmones Dortmunde. Vokiečiai nepagailėjo alaus ir kitko. Pabaigę alaus dežę, apsimainė lipdukais, padarė bendrą nuotrauką ir, pasižadėję tarpsezoniniu vieni kitus aplankyti, patraukė Lietuvos link.

Dėl kelio remonto darbų kelionė, nors buvo kiek trumpesnė nei į priekį, užtruko šiek tiek ilgiau.

Pirmoji Armada šią išvyką įvardija kaip vieną gausiausių už „Ekraną” užsienyje.

Comments are closed.

Kitos rungtynės

Išvykų TOP 5
Prisijunk prie Mūsų!