Viltis miršta paskutinė!

Lietuvos futbolo federacijos
Vykdomajam komitetui

2015-02-08
Panevėžys


Esame „Pirmosios Armados“ fanų grupė, vienijanti daugiau nei 50 aktyvių narių, palaikančių Panevėžio „Ekrano“ futbolo klubą. Viena tituluočiausių Lietuvos komandų jaučia „Pirmosios Armados“ palaikymą jau daugiau nei 13 metų ir artėjant kritiškai svarbiam sprendimui dėl klubo egzistavimo, norime išreikšti savo poziciją.

Su pasididžiavimu norime pabrėžti, kad futbolo klubas „Ekranas“ yra vienintelis Lietuvos futbolo klubas, dalyvavęs visuose šalies čempionatuose nuo pat Nepriklausomybės atkūrimo. Pernai sukako net 45 metai, kuomet vienas seniausių Lietuvos futbolo klubų be pertraukų rungtyniauja aukščiausioje šalies futbolo lygoje ir tai yra vienintelis toks klubas Lietuvoje. Be to, „Ekranas“ niekada nebuvo iškritęs iš geriausiųjų diviziono, niekuomet nėra pakeitęs savo pavadinimo, todėl daugiau nei užtikrintai galime tvirtinti, jog legendinis Panevėžio klubas yra labai svarbi viso Lietuvos futbolo dalis.

Panevėžio „Ekranas“ yra ryškiai matomas Lietuvos visuomenėje ir žiniasklaidoje ne tik dėl pasiekimų aikštėje, bet ir dėl klubui atsidavusių darbuotojų, kurie, visų pirma, yra komandos fanai, aukojantys be galo daug savo laiko vardant mylimos komandos. Jie nepaliko klubo esant didžiulėms finansinėms bėdoms ir yra pasiryžę tęsti darbus ir toliau. „Ekrano“ klubo veikla už aikštės ribų visada buvo laikoma pavyzdžiu kitiems klubams ir kokybės kartelė nebuvo nuleista net ir pačiais sudėtingiausiais klubo egzistavimo mėnesiais praėjusiame sezone.

Žinant, jog mūsų futbolo tradicijos ir galimybės yra labai trapios ir kai kone kasmet netyla kalbos apie sunkumus, su kuriais susiduria daugelis kitų klubų, iš kurių nemaža dalis savo problemų neretai ir neišsprendžia dingdami iš futbolo žemėlapio, „Ekranas“ visada buvo stabilus lietuviškos futbolo šeimos narys. Todėl esame įsitikinę, kad Panevėžio sporto simbolis nusipelno sulaukti paramos šiuo sunkiu laikotarpiu.

Kritinėje finansinėje situacijoje atsidūrusį „Ekrano“ klubą gali išgelbėti vienintelė galimybė – naujas strateginis investuotojas, o klubo problemas sprendžiantiems vadovams pastaruoju metu pavyko rasti naujus investuotojus, pasirengusius panaikinti susidariusias skolas bei užtikrinti klubo tęstinumą, tačiau visiems reikalingiems procesams įgyvendinti reikia papildomo laiko. Apie rimtus naujųjų klubo rėmėjų ketinimus byloja ir faktas, jog pradedama komplektuoti komandos sudėtis artėjančiam sezonui, o jie patys yra atvykę į Lietuvą.

Atsižvelgiant į istorinę „Ekrano“ vertę ir reikšmę visam šalies futbolui, prašome išimties tvarka suteikti klubui A lygos licenciją, kuri yra būtina, norint išsaugoti klubą. Mes tikime rimtais naujųjų investuotų ketinimais ir neabejojame, kad jau šią savaitę bus galima pamatyti realius jų darbus. Iki sezono pradžios liko beveik trys savaitės ir mes prašome suteikti lietuvių kilmės investuotojams galimybę realizuoti savo ketinimus, nes neigiamas Vykdomojo komiteto narių sprendimas gali tiesiogiai prisidėti prie vieno ryškiausių Lietuvos futbolo klubų žlugimo.

 

Priežastys kodėl FK „Ekranas” privalo žaisti A lygoje. Apie tai fke.lt SKAITOM!

Comments are closed.

Kitos rungtynės

Išvykų TOP 5
Prisijunk prie Mūsų!