Latvija – Lietuva 2013.09.06 (2:1)

DSC_0079-viIlgai planuota, organizuota išvyka į Latviją pagaliau įvyko, deja, bet jos pabaiga nelabai džiuginanti.

Rinktinės aktyvas geras dvi savaites suko galvas kaip kuo geriau pasirodyti per šį mačą, kaip organizuoti palaikymą, kad jis suskambėtų visoje Rygoje, kokią choreo būtų galima įgyvendinti bei kiti organizaciniai klausimai. Galime pasakyti, kad laiko ir organizuotumo trūkumas įtakojo tai, kad ne viskas įvyko taip kaip buvo sudėliota.

Į kelionę žmonės pradėjo rinktis likus gerai valandai iki išvažiavimo, bet juk negali viskas taip gerai klostytis, tad atsirado ir vėluojančių ir bilietą namie palikusių, bet nuo grafiko atsilikome nedaug, tad labai smarkiai ne sijaudinome ir pasileidome į kelią.

Iš Panevėžio pajudėjo autobusas su 39 asmenimis, 32 PA atstovai, 5 Sūduvos Sakalų atstovai ir dar keli žmonės panorėję palaikyti rinktinę Rygoje. Kelionė iki pasienio klostėsi gan ramiai ir sklandžiai, o štai ties pasieniu sulaukėme pareigūnų patikrinimo, bet mūsų vairuotojo kalbos sugebėjimais ir policininkų gera nuotaika leido greitai pereiti šį patikrinimą ir mes jau pakeliui į Rygą.DSC_0274-vi

Rygoje, be klaidžiojimų pasiekiame eisenos susirinkimo vietą, kurioje jau buriavosi lietuvių pajėgos. Dėl vėlavimo eisena prasidėjo kiek vėliau, nei buvo planuota, bet prasidėjo ji įspūdingai, su daug šviesų ir daug garso. Stadioną pasiekiame likus kelioms dešimtims minučių iki pradžios. Kipišas su policija ir apsauga patekimą į stadioną nukėlė dar kelioms minutėms, o šio aprašymo autorius į stadioną pateko jau prasidėjus Lietuvos himnui.

Palaikymas viso mačo metu stipriai bangavo ir būtų sunku nusakyti kokio jis lygio buvo. Dažnai suskambėdavome tikrai įspūdingai, kartais vos iš lemendavome žodelį. Palaikymas, kad ir kaip buvo stengtasi netapo toks kokio norėjome, skaudžiausias klausimas išliko pyro netikslingas panaudojimas, nepavyko ir choreo su trispalvėmis. Yra dar kur tobulėti su rinktinės palaikymu, tai yra faktas.

DSC_0315-viKas nėra meškasviedžio gerbėjai viliuosi matė rungtynes ir apie jas daug nėra ką kalbėti. Pralaimėta ten kur turėjome imti 3 taškus ir toliau tik nukalti Lichtenšteiną. Deja..į žaidimo subtilybes nesivelsiu, nes būtų per daug skaudu turbūt.

Po mačo esame užlaikomi stadione, tad kelionė namo nusikelia dar kelias dešimtis minučių. Visi išsiskirsto į savus transportus, o 3 autobusų karavanas pajuda iš Rygos su policijos palyda. 20 km už Rygos pakelėje pasirodo „miško gyventojų būryss“ apšviestas raudonų šviesų, bet „sveikintis“ su jais nestojama, nes mes juk dar ne esame miško gyventojai ar ne? Miškiniai įdomumo vardan, buvo iš FKV & Co draugijos.

Namus pasiekiame naktį, vieni keliauja namo ilsėtis, kiti nuplauti skaudų pralaimėjimo kartėlio.

Ačiū visiems keliavusiems ir norime priminti, kad laukia dar vienas mūšis dėl garbės Marijampolėje rugsėjo 10 d. 18.30 val. Komandai kaip niekad reikia mūsų, tad kviečiame keliauti kartu. Daugiau informacijos apie kelionę ir naujausias žinias galite rasti mūsų facebook`o grupėjė.

V. Knyzelio/ LFF.lt nuotraukos ČIA.

Kristinos Č. nuotraukos ČIA.

Ultras.lt aprašymas ČIA.

One Response to “Latvija – Lietuva 2013.09.06 (2:1)”

Kitos rungtynės

Išvykų TOP 5
Prisijunk prie Mūsų!