Tarptautiniame fanų turnyre “Pirmąjai Armadai” – bronza

Šeštadienį Panevėžio futbolo akademijos stadionas nuo ryto virto visos šalies futbolo sirgalių centru. Čia nežaidė nacionalinė rinktinė, o patys aistruoliai varžėsi aikštėje dėl stipriausios ekipos vardo tradiciniame jau 31-ame futbolo sirgalių turnyre. Šiemet į svečius atvyko ir dvi ekipos iš kitų šalių – Rygos „Skonto“ gerbėjai bei Dnipripetrovsko „Dnipro“ aistruoliai.

 

16 ekipų buvo suskirstytos į keturias grupes. Vienu metu stadione vyko keturiuose aikštės ketvirčiuose keturios varžybos, o ekipos kovojo 7 prieš 7 du kėlinukus po 15 minučių.

Iš kiekvienos į ketvirtfinalį pateko po dvi stipriausias komandas. Panevėžiečiai grupių etape susitiko su Rygos „Skonto“, „Mažeikių“ ir Tauragės „Tauro“ aistruoliais. Pirmoje kovoje „Ekrano“ sirgaliai 4:0 (1:0). Geras startas suteikė impulso ir kitoms rungtynėms, kur panevėžiečiai 3:0 nugalėjo „Mažeikių“ komandą ir iškopė į ketvirtfinalį. Paskutinėje kovoje „Pirmoji Armada“ susitiko su Tauragės „Tauro“ ekipa. Nors aukštaičiai pasižymėjo pirmieji, tačiau varžovai greitai išlygino rezultatą ir kiek netikėtai po gynėjų klaidų pelnė du lengvus įvarčius. Antrame kėlinyje mėlynai raudoni užgulė varžovų vartus, tačiau „Tauras“ sėkmingai gynėsi ir išsaugojo pergalingą rezultatą, kuris jiems taip pat atvėrė duris į ketvirtfinalį.

Čia Panevėžio ekipa susitiko su viena stipriausių turnyro ekipų Gargždų „Bangos“ komanda, kurios gretose rungtyniavo ir vienas „Bangos“ dublerių ekipos žaidėjas, nors tokiuose aistruolių turnyruose pagal draugišką susitarimą turi rungtyniauti būtent aktyviausi klubų sirgaliai, komandas palaikantys dainomis, skanduotėmis bei keliaujantys paskui savo komandas į kitus miestus.

Visgi, panevėžiečiai varžovams kažkuo labai nenusileido. Abiejų ekipų žaidėjai galėjo pasijusti tarsi tikrose aukšto lygio rungtynėse, kur komandas dainomis palaiko aistruoliai, o pro šalį Smėlynės gatve ėję žmonės, matyt, pagalvojo, jog rungtyniauja ne futbolo sirgaliai, o rimtos profesionalios komandos. Susitiko lygios ekipos ir rungtynėse prireikė pratęsimo, nes pagrindinis mačo laikas baigėsi be įvarčių. Papildomas laikas taip pat neišaiškino nugalėtojo ir buvo smūgiuojami 7 metrų baudiniai. „Ekrano“ vartininkas atrėmė pirmą varžovų smūgį, pats tiksliai smūgiavo ir „Banga“ atsidūrė sudėtingoje situacijoje. Jų antrą smūgį taip pat atrėmė vartininkas, o tikslus antras panevėžiečių baudinys buvo lemtingas ir „Pirmoji Armada“ keliavo į pusfinalį.

Čia armadiečiai susitiko su „Šiaulių“ ekipa. Varžovai pirmieji įsiveržė į priekį, tačiau antro kėlinio viduryje po tikslaus smūgio galva rezultatas tapo lygus. Vėlgi prireikė pratęsimo, galiausiai – baudinių serijos.

Šįkart panevėžiečių smūgiai skriejo pro šalį, o „Šiaulių“ ekipa smūgiavo tiksliai ir žengė į finalą, o „Pirmoji Armada“ kovėsi dėl bronzos medalių.

Į pusfinalį pateko ir Vilniaus „Žalgiris“ bei „Tauro“ komandos ir čia pergalę 2:0 šventė sostinės aistruoliai. Tad dėl trečios vietos panevėžiečiai turėjo šansą atsirevanšuoti „Taurui“ už nesėkmę grupės rungtynėse. Šios galimybės mėlynai raudoni nepraleido ir iškovojo užtikrintą pergalę 3:0 bei po ilgos pertraukos užėmė prizinę trečią vietą.

Jau tokių turnyrų klasika tapusiame finale „Žalgiris“ po atkaklios kovos 2:1 palaužė „Šiaulių“ komandą ir 14 kartą iškovojo aukso medalius, o šiauliečiai tenkinosi antra vieta. Visgi, jų gretose rungtyniavęs Gediminas Maziliauskas pripažintas geriausiu viso turnyro žaidėju, geriausias vartų sargas tapo Vilniaus „Žalgirio“ vartininkas Arnoldas Mikulėnas. „Bangos“ ekipos futbolininkas Vytas Mickus, pelnęs 7 įvarčius, buvo rezultatyviausias turnyro žaidėjas ir gavo specialų prizą.

Panevėžio ekipai atstovavo Mantas Kruopas, Osvaldas Žylė, Linas Jocius, Arminas Briuškovas, Tomas Stašiūnas, Skirmantas Bočiulis, Matas Savickis, Petras Barisas, Mindaugas Jasas, Silverijus Gaidys.

Beje, rungtynėms puikiai vadovavo jauni, griežti teisėjai – Mantas Tamošiūnas, Arnoldas Gurskis, Paulius Lazdauskas bei Justas Misevičius.

Prie turnyro visokeriopa pagalba prisidėjo Panevėžio futbolo akademija, Panevėžio apskrities futbolo federacija bei FK „Ekranas“.

Galutinė turnyro rikiuotė:

1. Žalgiris
2. Šiauliai
3. Ekranas
4. Tauras
5. Dainava
6. Kaunas
7. Banga
8. Sūduva
9. Atlantas
10. Skonto
11. Dnipro
12. Minija
13. Mažeikiai
14. Vėtra
15. Ekranas-2
16. Žalgiris-2

One Response to “Tarptautiniame fanų turnyre “Pirmąjai Armadai” – bronza”

Kitos rungtynės

Išvykų TOP 5
Prisijunk prie Mūsų!